Werken
aan
de toekomst

Direct aanmelden

Door mijn gegevens in te vullen, bevestig ik dat ik het Privacybeleid en Cookiebeleid van OCLC heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat het gebruik van mijn persoonlijke gegevens plaatsvindt in overeenstemming met relevante en toepasselijke wetten voor gegevensbescherming.

 

OCLC-update voor openbare bibliotheken

Donderdag 27 januari • 10:30 - 12:00 uur • Online

Op donderdag 27 januari 2022 krijgt u een update over de ontwikkelingen bij OCLC. Wat hebben we tot nu toe gedaan met de aanbevelingen uit het onderzoek Imago en positie van OCLC en Wise in het openbare bibliotheeklandschap? Welke acties staan er nog op de planning? Ook kijken we in de context van de grote ontwikkelingen in het openbare bibliotheeklandschap naar wat OCLC doet om u daarbij verder te ondersteunen.

Agenda

Een voorproefje van de onderwerpen die op de agenda staan:

  • Wise onder de motorkap
  • De planning en prioriteitstelling van de Nederlandse Wise-ontwikkelagenda
  • Haal meer rendement uit uw investering in Wise
  • De verbetering van de communicatiecirkel: gebruiker – bibliotheek – POI – OCLC
  • Ontwikkelingen rondom data, koppelingen en samenwerking

We presenteren de visie van OCLC. Sluit dit aan bij de visie van bibliotheken? We willen toetsen of de wijze waarop wij bibliotheken ondersteunen goed aansluit bij wat er nodig is om gebruikers van openbare bibliotheken goed te helpen. Daarbij stellen we prioriteiten vanuit onze kennis van bibliotheektechnologie. We komen zo tot input voor het vervolg om zo samen met bibliotheken keuzes te maken en verder te ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

Voor wie?

Werken aan de toekomst is bedoeld voor medewerkers en directies van openbare bibliotheken. Deze bijeenkomst is zeker iets voor u als:

  • U werkzaam bent in een openbare bibliotheek of POI als: directeur of functioneel beheerder, marketingexpert, programmamaker of medewerker educatie;
  • U een e-mailuitnodiging van ons heeft ontvangen;
  • U benaderd bent en/of heeft meegewerkt aan het ‘Onderzoek naar het imago en positie van OCLC en Wise in het openbare bibliotheeklandschap’ door Ton van Vlimmeren.

Aanleiding

In de bibliotheekwereld wordt er volop gesproken over en gewerkt aan de toekomst van bibliotheken. Denk daarbij aan bijeenkomsten zoals De Toekomst begint vandaag van BiSC/Cubiss, Bibliotheekplaza van Probiblio of het aankomende Nationale Bibliotheekcongres. Plannen worden gestart en middelen komen beschikbaar om de openbare bibliotheek toekomstbestendiger en robuuster te maken. Ook voor OCLC is dit een belangrijk thema. Wij ondersteunen bibliotheken immers met diensten en technologie. Welke rol speelt OCLC ter ondersteuning van deze ontwikkelingen? Hoe kan OCLC van waarde zijn en blijven voor bibliotheken?

Hoewel we elkaar graag ‘in het echt’ willen ontmoeten om met elkaar de toekomst van bibliotheeksystemen te bespreken, maken de huidige omstandigheden het te onzeker om een fysieke bijeenkomst te plannen. Bij OCLC vinden we het belangrijk om toch met elkaar in contact te blijven. Daarom organiseren we een online bijpraatmoment rondom dit thema.

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via werkenaandetoekomst@oclc.org.

 

U bent van harte uitgenodigd voor de online bijeenkomst

Direct aanmelden