Marketing en communicatie in Wise

Met Wise marketing & communicatie kun je de communicatie met je gebruikers nog professioneler inrichten en uitbouwen. Bijvoorbeeld door ze op de hoogte brengen van wat er speelt in de bibliotheek. Naast aanwinstattenderingen en herinneringen kun je nu e-mailcampagnes inrichten die aansluiten bij de wensen van de gebruiker. En het resultaat van al je (marketing)communicatie meten. Alles is geïntegreerd met de data in Wise en het hele systeem is ingericht rond de gebruiker.

Communicatie met je gebruikers op één plek

We hebben de Serviceberichten en de mogelijkheden binnen de Marketingworkbench nu zo ingericht dat meer communicatie-opties met je gebruikers samenkomen binnen één geïntegreerd systeem. Dit noemen we Wise marketing & communicatie.

Alle Wise-bibliotheken hebben vanaf versie 6.6.0 toegang tot een online tool waarmee u gemakkelijk de huidige serviceberichten bewerkt. Je kunt dan automatisch naar individuele gebruikers mailen om ze er bijvoorbeeld aan te herinneren dat ze hun boeken moeten terugbrengen.

Hieronder leggen we uit wat je allemaal kan als je ook de Marketingworkbench afneemt en wat de meerwaarde daarvan is voor jouw bibliotheek.

Laat zien wat jouw bibliotheek allemaal doet

Openbare bibliotheken organiseren heel veel activiteiten. Het is zonde van alle moeite die je steekt in het organiseren van zo’n activiteit als je dan niet vertelt wat er bij jou in de bibliotheek te doen is.

De Marketingworkbench is opgezet als efficiënte, gebruiksvriendelijke, toegankelijke online tool, die (bibliotheek)marketeers ondersteunt bij hun dagelijkse werkzaamheden. Je kunt groepen gebruikers gericht informeren over activiteiten die hen waarschijnlijk aanspreken. En die groepen kun je identificeren aan de hand van geautomatiseerde of zelf toegekende klantlabels. Alle informatie is geïntegreerd, dus je werkt altijd met actuele klantgegevens.

Verder zitten er automatische ‘triggers’ in het systeem, zodat je bibliotheekgebruikers kunt feliciteren met hun verjaardag of jubileum, of een bericht kunt sturen na (her)inschrijving. Zo laat je zien dat je hen belangrijk vindt.

Voorbeeld campagneopzet met Wise marketing & communicatie

Automatiseer en professionaliseer

Je kunt vooraf e-mailcampagnes uitdenken om het contact met de gebruiker vanaf de eerste aanmelding op te zetten en uit te bouwen. De e-mails die je in die campagne hebt opgesteld, worden vervolgens als vanzelf naar je gebruikers gestuurd.

Wise marketing & communicatie helpt om op het juiste moment met gebruikers in contact te treden. Zo passen je content en berichten bij wat de gebruiker nodig heeft en verwacht. Je vertelt wat jouw bibliotheek te bieden heeft, juist op het moment dat zij deze informatie nodig hebben.

Geef je gebruikers informatie over je bibliotheek in een aantal e mails die linken naar verschillende pagina’s op je website. Zo weten ze waar ze zelfstandig hun informatie kunnen halen. Bovendien kun je de resultaten van je e mailcampagne meten en krijg je inzicht in welke berichten werken en welke niet.

Ontdek nu de nieuwe manier van klantcommunicatie in Wise

Krijg meer inzicht in wat aanslaat bij je gebruikers en weet wat elke doelgroep aanspreekt. Van welk aanbod maken ze gebruik? Zijn meer mensen geïnteresseerd in het singlescafé, of juist in zoiets als hiphop in je bibliotheek? Ontdek nu hoe jij kunt inspelen op de verschillende behoeften van uiteenlopende groepen gebruikers. Wij geven graag een demo.

Door mijn gegevens in te vullen, bevestig ik dat ik het Privacybeleid en Cookiebeleid van OCLC heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat het gebruik van mijn persoonlijke gegevens plaatsvindt in overeenstemming met relevante en toepasselijke wetten voor gegevensbescherming.

In een notendop

Stel je marketing en communicatie nog beter af op je gebruikers.

  • Serviceberichten: Pas de standaard serviceberichten zoals herinneringen aan
  • Klanten selecteren: Maak klantensets om je e-mails naar toe te sturen
  • Direct mail: Stel eenvoudig mailings op
  • Campagnes: Bepaal de contactmomenten binnen een campagne en stel de berichten op

Ontdek hoe bibliotheeksysteem Wise openbare bibliotheken ondersteunt in hun verandering naar een toekomstbestendige en actieve bibliotheek midden in de samenleving.

Wise voor openbare bibliotheken