OCLC

U kunt beleidsmakers en subsidieverstrekkers overtuigen om uw bibliotheek te ondersteunen door de impact van uw bibliotheek op de bewoners van uw gemeente aan te tonen. Verhalen die zijn onderbouwd met bronnen en betrouwbare data kunnen u helpen de waarde van de bibliotheek aan te tonen.

 
 
 

10 tips om het verhaal van uw bibliotheek te vertellen

Leer met deze 10 tips hoe u de waarde van uw bibliotheek kunt versterken, zodat u een verschil kunt blijven maken in het leven van mensen.

  1. Wacht niet. Houd de bibliotheek het hele jaar door onder de aandacht bij de eindgebruikers. Als zij u kennen en u zien als betrokken lid van de gemeenschap, dan is de kans groter dat zij de waarde van de bibliotheek onder de aandacht brengen.
  2. Ga met de bibliotheek op pad. Een groot deel van de bewoners uit uw werkgebied zet misschien nooit voet in de bibliotheek. Zorg daarom dat de bibliotheek op plekken is waar de mensen zijn en verras mensen door aanwezig te zijn op evenementen en plaatsen waar ze de bibliotheek niet verwachten. Deel uw boodschap op sportevenementen, de markt en het winkelcentrum - overal waar mensen samenkomen
  3. Zoek de connectie. Maak op een meer persoonlijk niveau contact met uw eindgebruikers. Zoek naar nieuwe en consistente mogelijkheden om in contact te komen met uw eindgebruikers - en dan vooral met influencers.
  4. Laat anderen uw verhaal vertellen. Vraag mensen uit de omgeving of lokale organisaties om een positief bericht over uw bibliotheek te verspreiden. De berichten moeten niet alleen van u komen.
  5. Werk samen binnen uw gemeente. Bouw aan consistente en sterke partnerschappen binnen uw gemeente. Voeg waarde toe aan lokale organisaties en breng het unieke aanbod van uw bibliotheek onder de aandacht. Moedig uw huidige partners aan om hun verhaal te vertellen aan uw beleidsmaker of subsidieverstrekker.
  6. Geef uw medewerkers alle middelen die ze nodig hebben. Uw medewerkers kunnen uw grootste visitekaartje zijn. Zorg dat zij zich op hun gemak voelen om in elke context over de bibliotheek te praten. Moedig hen aan met mensen in gesprek te gaan, binnen en buiten werktijd.
  7. Leg aansprekende verhalen vast en presenteer ze. De levens die u elke dag verandert, maken statistieken menselijker en vormen het meest overtuigende format om te praten over de waarde van middelen, personeel en de bibliotheek als geheel. Laat echte voorbeelden zien van hoe uw bibliotheek essentiële waarde biedt aan individuen en de bredere gemeenschap. Vertel deze verhalen aan de media en invloedrijke leden van uw gemeenschap.
  8. Maak effectief gebruik van statistiek. Gebruik alleen lokale en nationale statistieken die relevant zijn voor uw gemeente.
  9. Integreer berichten en inspanningen. Denk na over de middelen die u gebruikt om met mensen te praten en zoek manieren om boodschappen te integreren die de waarde van uw bibliotheek helpen benadrukken. Zorg ervoor dat de boodschap geschikt is voor het publiek dat u probeert te bereiken.
  10. Gebruik sociale media. Ga verder dan uw website of nieuwsbrief. Gebruik de kracht van sociale media om consistent en effectief de waarde van de bibliotheek te communiceren - en vraag uw meest betrokken gebruikers om dit door te plaatsen of te liken.

Advocacy in Action

Deze 10 tips verschenen eerder in het Engels op WebJunction. WebJunction biedt trainingen ter uitbreiding van de kennis, vaardigheden en het vertrouwen van bibliotheekmedewerkers, om sterke bibliotheken te creëren die het kloppend hart vormen van hun levendige gemeenschap. WebJunction is een programma van OCLC Research, dat gratis toegankelijk is voor alle bibliotheken, ongeacht hun omvang, het soort bibliotheek of hun locatie.

Meer weten over het laten zien van de impact van de bibliotheek?

Ga naar WebJunction (Engelstalig)